Meer kinderen naar school laten fietsen

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Sprekers: Linda Hooijer, Roos Alink en Norbert Mol (Gemeente)

Dagdeel

Ronde 2

Vorm deelsessie

Workshop

Organisatie

Gemeente

Thema

Mobiliteit

Deelsessie

Benieuwd hoe een gedragveranderingsproject in zijn werk gaat? Wij nemen je mee in een project van provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, BYCS en SHIFT. Het doel van het project is om meer kinderen op de fiets naar de basisschool te laten gaan. Er is namelijk een trend gaande waarbij kinderen steeds meer met de auto worden gebracht. Kinderen krijgen hierdoor vaak te weinig beweging en doen bovendien minder ervaring op in het verkeer.


Wij nemen je mee in ons vooronderzoek, waarbij we hebben bekeken welke factoren van invloed zijn. Vervolgens gaan we in groepen aan de slag om te bekijken welke interventies mogelijk zijn om het gedrag te veranderen.  Zo krijg je mee hoe je een gedragsproject aanpakt van A tot Z!

Over de sprekers

Norbert Mol is project manager bij BYCS, een Amsterdamse social enterprise met heldere missie: 50% van alle verplaatsingen in de steden overal ter wereld gaan in 2030 per fiets. Norbert werkt internationaal aan projecten en campagnes waarmee hij overheden, bedrijven, organisaties en mensen inspireert om anders na te denken over onze steden en de rol die de fiets daarin speelt.

Linda Hooijer is landschapsarchitect, strateeg en programmaregisseur bij de gemeente Apeldoorn. In het programma Gezinsstad Apeldoorn wordt breed ingezet op gezinnen in Apeldoorn. We werken aan een uitnodigende buitenruimte met meer aanleiding voor spelen, bewegen en ontmoeten en aan betere afstemming met onderwijs, sport, cultuur en jeugddemocratie . Elk jaar is er een subsidieregeling voor schoolpleinen. Routes en schoolomgeving zijn daarbij van groot belang.

Roos Alink is spreker, businesscoach en mede-eigenaar van bureau SHIFT: een adviesbureau voor gedragsverandering. De missie van SHIFT is om ervoor te zorgen dat gedragsinzichten in iedere organisatie worden toegepast. SHIFT wil een verandering (Shift) brengen in hoe er tot nu toe wordt gewerkt met gedragsinzichten, en toewerken naar een langetermijnperspectief.

Twitter

Cookie settings