Gedragsaanpak rioolverstopping Amsterdam

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Spreker: Tjits van Lent (Waternet)

Dagdeel

Ronde 2

Organisatie

Gemeente

Thema

Infrastructuur

Deelsessie

Hoe verander je gedrag wanneer dit plaatsvindt achter gesloten deuren en het gevolg alleen zichtbaar is ondergronds? In Amsterdam zorgen frituurvet, bakvet en vochtige doekjes in het riool voor veel verstoppingen, storingen en extra onderhoud. We onderzoeken waarom mensen vet en vochtige doekjes in het riool lozen en wat hieraan gedaan kan worden.

In deze sessie bespreken we hoe we dit onderzoek aangepakt hebben en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van de hoeveelheid vet in het riool en het achterhalen van drijfveren door middel van interviews en een vragenlijst.

Over de deelsessie

Als gedragspsycholoog is Tjits van Lent gedetacheerd bij Waternet. Zij heeft Behavioural Science gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen (sociale psychologie en gedragsverandering). Bij Waternet houdt zij zich bezig met onderzoek en advies binnen verschillende projecten. Het meest omvangrijke project gaat over het verminderen van de hoeveelheid vet en vochtige doekjes in het riool door het gedrag van bewoners van Amsterdam te veranderen.

Twitter

Cookie settings