Duurzamer en gezonder eten

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Sprekers: Machiel Reinders (Wageningen University & Research), Gerda Pot (Louis Bolk Instituut) en Rosjalie Jansen (Greendish)

Dagdeel

Ronde 3

Vorm deelsessie

Workshop

Organisatie

Universiteit

Thema

Duurzaamheid
Gezondheid

Deelsessie

Het optimaliseren van menu’s en gerechten kan helpen om de impact op gezondheid en milieu, kosten en afval te verkleinen, met behoud van gasttevredenheid en praktische toepasbaarheid. In deze sessie nemen we de deelnemers mee in het concept van ‘duurzame menu engineering’. We zullen een aantal voorbeelden presenteren van gedragsinterventies die we hebben uitgevoerd in verschillende restaurants. Hier is ook een wetenschappelijk artikel van gemaakt en we delen graag de interessante uitkomsten hiervan. We vertellen het publiek hoe het concept van ‘duurzame menu engineering’ op dit moment verder in de praktijk uitgerold wordt. Ook willen we graag met elkaar in discussie gaan om eigen ervaringen uit te wisselen.

Over de sprekers

Machiel Reinders is senior onderzoeker Consumentengedrag & Marketing bij Wageningen Economic Research (onderdeel van Wageningen University & Research). Zijn werk richt zich op het stimuleren van consumentengedrag met betrekking tot duurzame en gezonde voeding en het opzetten, uitvoeren en evalueren van gedragsinterventies.

 

 

Gerda Pot, expert Voeding en Gezondheid, werkt sinds 2017 bij Louis Bolk Instituut en is daarnaast Visiting Lecturer bij King’s College London. Haar onderzoek richt zich op hoe leefstijl en gezonde en duurzame voeding kunnen bijdragen aan het voorkomen van en de behandeling van chronische welvaartziekten door middel van praktijkgericht onderzoek.

Rosjalie Jansen is implementatie coach bij Greendish. Zij is hier verantwoordelijk voor de begeleiding van food service professionals bij het verduurzamen en gezonder maken van hun voedselaanbod met behoud van gasttevredenheid.

Twitter

Cookie settings