Amsterdamse snorfiets naar de rijbaan: van beleidsprobleem tot campagne

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Sprekers: Anouk de Regt en Ilse van Eck (gemeente Amsterdam) en Suzanne Burger (Ministerie van Algemene Zaken)

Dagdeel

Ronde 3

Vorm deelsessie

Workshop

Organisatie

Gemeente

Thema

Mobiliteit

Deelsessie

De snorfiets (scooter met blauw kenteken) rijdt in Amsterdam vanaf 8 april op de rijbaan. Als eerste gemeente in Nederland voerde Amsterdam deze nieuwe verkeersmaatregel in dit jaar. Een hele verandering met vooraf veel weerstand van de scooterrijder en met niet één maar twee gedragsdoelen. Hoe dacht de doelgroep erover en hoe beweeg je die naar nieuw gewenst gedrag? We nemen je mee in het proces: van beleidsprobleem tot campagne en uitvoering. In deze sessie laten we je zien hoe we de CASI methodiek gebruikt hebben om te ontrafelen hoe de doelgroep dacht over de op handen zijnde verandering, en hoe we hierop in hebben gespeeld met technieken uit de gedragswetenschap. We bespreken de uitdagingen waar we tegenaan liepen bij de praktische vertaling van strategie naar campagne. En we delen de eerste nalevingscijfers.

Over de sprekers

Suzanne Burger werkt als campagnemanager bij het Ministerie van Algemene Zaken, Dienst Publiek en Communicatie en werkte hiervoor bij gemeente Amsterdam, waarvoor zij o.a. campagnemanager was voor ‘Snorfiets naar de rijbaan’.

 

 

 

 

Ilse van Eck is gedragsdeskundige bij gemeente Amsterdam en werkt aan diverse communicatie- en beleidsthema’s met een gedragsdoel. Denk aan afval, verkeer, toerisme, werk en inkomen etc.

 

 

 

 

 

 

Anouk de Regt werkt vanuit haar onderneming INSIGHT Gedragswetenschap in Praktijk als zelfstandig gedragswetenschapper bij gemeente Amsterdam.

Twitter

Cookie settings