Gedragsverandering bij topsporters

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Sprekers: Paul Wylleman, Kamiel Maase en Kayan Bool (NOC NSF)

Dagdeel

Ronde 3

Vorm deelsessie

Workshop

Deelsessie

Na een toelichting over TeamNL, TeamNL Experts en de plaats van ‘prestatiegedrag’ worden tijdens deze sessie diverse TeamNL projecten gepresenteerd gericht op de ontwikkeling, sturing en verandering van prestatiegedrag bij sporters en teams, coaches en staf. Zo zullen de sprekers een toelichting geven op het gebruik van een holistisch perspectief op prestatiegedrag, de ontwikkeling van een leerlijn competenties prestatiegedrag, een model voor gedragsverandering, het gebruik van nudging (priming, framing) tijdens de 2020 Olympische en Paralympische Spelen te Tokyo, het inzetten van diverse experts prestatiegedrag (leefstijlcoaches; sport-, gzz-, klinisch psychologen; psychiaters) en de ‘on-site’ begeleiding van experts prestatiegedrag. Tenslotte worden enkele voorbeelden gegeven hoe deze aanpak in andere prestatiecontexten zou kunnen ingezet worden.

Over de sprekers

Paul Wylleman is sinds 2014 TeamNL prestatiemanager Prestatiegedrag (NOC*NSF) en was teampsycholoog tijdens de 2016 Olympische Spelen. Hij is hoogleraar Sportpsychologie (lic. Klinische psychologie), hoofd dienst Topsport en Studie en onderzoeksgroep Sportpsychologie en Mentale Begeleiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Paul is past-President van de European Federation of Sport Psychology (FEPSAC).

Kamiel Maase werkt sinds 2009 als TeamNL prestatiemanager Onderzoek & Innovatie (NOC*NSF). Hij nam op de onderdelen 5.000 meter en marathon deel aan drie Olympische Spelen (2000, 2004 en 2008) en is houder van meerdere nationale records. Kamiel heeft naast zijn sportcarrière gestudeerd in Leiden (biochemie), Austin (microbiologie) en Rotterdam (bedrijfskunde).

 

 

Kayan Bool is sinds 2017 TeamNL Prestatiemanager Talentontwikkeling. (NOC*NSF). Daarvoor was hij sinds 2009 projectleider Talentontwikkeling. In deze rol treedt hij op als adviseur voor technisch directeuren en talentcoaches om tot optimalisatie van hun opleidingsprogramma’s te komen. Kayan heeft een Master in Bedrijfswetenschappen en Organisatie & Bestuurswetenschappen.

Twitter

Cookie settings