Onderzoeksmethode 'ongeschreven regels' bij organisatiestructuurverandering

Je vindt hier een beschrijving van alle deelsessies: de lezingen, de workshops en de netwerksessies. Met de filteropties aan de rechterkant kun je je gewenste selectie maken.

Sprekers: Roos Kalker en Marlies Ypma (Ministerie van Financiƫn)

Dagdeel

Ronde 1

Vorm deelsessie

Workshop

Organisatie

Beleid

Thema

Organisatie

Deelsessie

Hoe maak je gedrag in organisaties bespreekbaar? Hoe geef je het management handvatten voor interventies? Ongeschreven regels-onderzoek biedt een praktisch frame, waarmee je de code kunt kraken voor organisatiecultuurverandering. Tijdens de workshop laten Roos Kalker en Marlies Ypma je de essentie van deze fascinerende onderzoeksmethode ervaren. Ook interessant voor niet-gedragsonderzoekers/deskundigen.

Over de sprekers

Roos Kalker is auditmanager bij de Auditdienst Rijk. Zij adviseert ministeries over verschillende organisatievraagstukken. De afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in onderzoeken op het gebied van gedrag, verandermanagement en procesverbetering. Roos is naast onderzoeker ook facilitator en illustrator. In haar onderzoeken maakt ze regelmatig gebruik van groepssessies en visualisaties.

 

 

 

Marlies Ypma is auditmanager Organisatiecultuur en -gedrag bij de Auditdienst Rijk. Ze helpt (top)managers bij het Rijk met de transformatie van hun organisatie. Met onderzoek, advies, coaching en begeleiding van dialogen maakt ze (gezamenlijke) analyse mogelijk van zichtbare feiten en gewaarwording van onbewuste processen op zowel persoonlijk als intermenselijk niveau.

 

Twitter

Cookie settings